01 nov

Afgelopen woensdag deden de jongens van groep 8 met een team mee aan het Haagse Schoolvoetbaltoernooi. Dit toernooi werd tegelijkertijd op 5 locaties in Den Haag gehouden, waarbij ons team op de velden bij SV Leidschenveen speelde. Helaas was er te weinig animo voor een meisjesteam, waardoor de jongens er alleen voor stonden om onze school te vertegenwoordigen.

Er werd op halve velden 8 tegen 8 gespeeld. Gelukkig hadden we 3 wissels, zodat er elke keer frissen spelers in het veld stonden. Er moesten in totaal 4 wedstrijden gespeeld worden, die ieder 20 minuten duurden.

De eerste wedstrijd ging, tot vlak voor tijd, heel goed. We stonden, door een mooie goal van Thijn, met 1-0 voor en kregen daarna nog een aantal kansen. Net voor tijd maakten de jongens van de Catharina-Amaliaschool 1-1, waardoor we minder blij waren met het gelijkspel, dan onze tegenstander.

Daarna volgde de derby tegen de Walvis. De Walvis deed met twee teams mee en volgens onze spelers, moesten wij tegen het sterkste team van hen. Uit de cijfers bleek dat ook, want we verloren met 3-0.

Een onfortuinlijk verlies van 1-0 tegen het team van Oranje Nassau zorgde ervoor dat we niet naar het finaletoernooi van volgende zouden gaan. Waarbij wij de bal niet in het doel kregen, scoorde de tegenstander met geluk wel een doelpunt.

De laatste wedstrijd was een waar doelpuntenfestijn. We kwamen met 4-1 voor. Door een flinke dosis nonchalance van onze zijde werd het 4-4. Vlak voor tijd waren we weer bij de les en maakten we 6-4.
Hierdoor zijn we derde in de poule van 5 geworden zijn.

De jongens hebben allemaal gestreden voor wat ze waard waren. Na een verloren partij gebaald, maar daarna ook weer veel gelachen. Het was een gezellige middag bij een goed georganiseerd toernooi.