In korte tijd ontvangt u alweer een tweede WL Journaal. Het doel is om eens per 3 weken een Journaal op te stellen en berichten zoveel mogelijk te bundelen, zodat we u niet overspoelen met berichten.

Staking

Op woensdag 12 september is onze school gesloten. Ons team staakt die dag. Zowel team als directie scharen zich achter de boodschap dat er meer en beter aan de positie van werknemers in het onderwijs gewerkt moet worden. Onze excuses voor het eventuele ongemak wat dit voor u met zich meebrengt. We hopen op uw begrip voor de ontstane situatie.

Project Gezondheid

Van 24 september t/m 9 november zullen wij werken aan het eerste project van dit schooljaar. Het thema is “gezondheid”. Dit project zal school breed worden uitgezet.

Om de leerlingen kennis te laten maken met de verschillende facetten van gezondheid, zijn wij op zoek naar personen die tijdens het project aan de slag kunnen met de leerlingen. Hierbij denken wij aan mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld: tandarts(assistent), fysiotherapie, verplegend personeel, diëtist, huisarts, apotheker, enz. Maar ook bijvoorbeeld sportinstructeurs.

Heeft u of kent u iemand die een beroep/hobby/interesse heeft die bij dit thema past? Dan horen wij dit graag! Wanneer je één van bovenstaande talenten bezit of je kent iemand die zijn talent met ons wilt delen, kun je contact met ons opnemen vóór 14 september via het volgende emailadres: w.romijn@obswaterland.nl
Graag in de reactie vermelden om welk talent het gaat en welke dagen je onder schooltijd beschikbaar bent.

We zijn ook op zoek naar diverse materialen die binnen dit thema passen zoals verband, mondkapjes, handschoenen, doktersjassen enz. Dit kan gebruikt worden als spelmateriaal maar ook als decoratiemateriaal. Graag deze materialen inleveren bij de administratie, bij Mirjam, Wendelien of Elian.

Vacature

Per 1 oktober as. of zoveel eerder als mogelijk zijn wij op zoek naar een leerkracht voor groep 7. Zowel fulltime als parttime kandidaten mogen reageren op de vacature die via www.werkenbijdehaagsescholen.nl is terug te vinden.

Meester Devin zal per 1 oktober een andere betrekking zoeken die hij beter kan combineren met zijn werkzaamheden elders. De ouders van de groep, als mede de leerlingen, zijn hierover uiteraard geïnformeerd.

Voortgang Plusklas

Nog deze maand zal de plusklas weer van start gaan. Op woensdagen zal juf Marion tot aan de kerstvakantie uitdaging geven aan diverse leerlingen uit de alle groepen. Ouders krijgen hierover vanmiddag via MSI bericht.

Waterland in de media

Nadat onze school afgelopen week in t Krantje stond en de Vlaamse TV, kunt u ons deze week weer in ‘t Krantje vinden. Klik hier om het artikel te lezen.

Het volgende WL Journaal verschijnt op 14 september,

Met vriendelijke groet,