Waterland journaal 10

Beste ouder(s),verzorger(s),

In dit Waterland journaal staan de volgende onderwerpen voor u klaar:

  • Waterland heeft een nieuwe directeur!
  • Nieuw meubilair
  • Bob de schoolhond
  • Nieuws uit de leerlingenraad
  • Belangrijke data

Beste ouder(s),verzorger(s),

Mijn naam is Wendy Sark-van der Kooij. Ik ben vanaf april de nieuwe directeur van Daltonbasisschool Waterland.

Wellicht kent u mij al, ik heb de afgelopen 3 jaar als adjunct-directeur gewerkt op Waterland. Daarvoor heb ik ruim twintig jaar ervaring als leerkracht in de midden- en bovenbouw. 

Ik ben getrouwd en heb een dochter van 14 en een zoon van 12. Ik werk op maandag t/m vrijdag, waarvan ik een dag op het bestuurskantoor ben of vanuit huis werk.

Zoals u heeft gelezen zal Maurice nog tot de meivakantie regelmatig aanwezig zijn. Dan neemt hij afscheid van Waterland. Na de meivakantie zal Maurice er alleen nog zijn om mij te ondersteunen.

Maandag ben ik even in alle klassen geweest om mij voor te stellen.

Op maandag 17 april is er een infoavond voor de ouders/verzorgers van groep 6 t/m 8. Ik hoop in ieder geval deze groep ouders daar te ontmoeten en uiteraard sta ik elke ochtend bij de deur.

Ik heb er heel veel zin in!

Nieuw meubilair

In de groepen 1/2 is op 15 maart nieuw meubilair gekomen. Een vaste wandkast met een eigen la, een thematafel, boekenkar en een verf/krijtbord is allemaal nieuw. Ook de kasten, tafels en stoelen zijn nieuw. We hebben gekozen voor een hogere tafel en stoel. Aan de tafel kan dan ook staand worden gewerkt. Dit is voor kleuters heel fijn. De stoelen hebben een verstelbaar voetenplankje, zodat je altijd op de juiste hoogte zit. Uiteraard komt de rest van de school ook aan de beurt!

Bob de schoolhond


Dit is Bob, Bob is onze klassenhond, maar ondertussen eigenlijk ook wel onze schoolhond.Bob is heel lief en rustig en hij houdt ervan om met een paar van ons te wandelen in de pauzes.Ook vindt hij het heel gezellig om samen te lezen en te knuffelen.Bob heeft laatst ook meegedaan met de Waterland’s got talent show, daar heeft hij allemaal kunstjes laten zien.Bob is een vijf jaar oude Irish soft coated wheaten terriër. Hij is een hypo-allergene hond, wat wil zeggen dat ook kinderen die allergisch zijn voor honden geen last van hem hebben.Bob komt iedere donderdag naar school en dat vindt hij zelf ook heel erg gezellig. Hij wordt altijd erg blij als hij alle kinderen ziet binnenkomen.Groetjes van groep 8 

Vanuit de leerlingenraad

We hebben met de leerlingenraad onze eigen bordsessie. Daarop zetten we doelen en acties en wie de acties gaat uitvoeren. We helpen ook mee met het organiseren van de feesten. Zo hebben we meegeholpen met het Lentefeest en ook zijn we al bezig voor de teamverjaardag. Binnenkort komen er in groep 5 verkiezingen. Dan komen er twee nieuwe leden bij. Aan het einde van het schooljaar gaan natuurlijk de leden uit groep 8 van school. 

Groetjes van de leerlingenraad

Belangrijke data

6 april  Lentefeest, school is om 12 uur uit.

7 april Goede Vrijdag leerlingen vrij

10 april Tweede Paasdag leerlingen vrij

14 april afsluiting project het lichaam.

17 april infoavond online gedrag ouders groep 6,7,8