Inmiddels is de vierde week van de zogeheten Coronasluiting bijna ten einde. Tussen 21 en 28 april horen we meer over de voortgang van wat we de nieuwe realiteit noemen.

Het is al veel gezegd deze weken, de tijd waarin we leven is raar. Een lege school is gek voor iedereen die erbij betrokken is. Het afstandsonderwijs dat we hebben opgezet brengt voor iedereen op te lossen problemen met zich mee… en het mooie is dat dat ook lukt!

Wat een mooie ontwikkeling is dat in deze tijd! In deze nieuwsbrief enkele mededelingen uit het team en nieuws uit de mr.

Vertellen dat je een kindje krijgt in de klas is bijzonder, maar dit nieuws brengen terwijl je met alle kinderen in een video gesprek bent is wel heel speciaal. Juf Kyra maakte bekend in haar groep dat zij in verwachting is. Medio september zal zij bevallen. Dat betekent dat zij tot aan de zomervakantie in haar groep 7 werkzaam is en dan met verlof zal gaan.

Juf Natasja maakte nog net voor de schoolsluiting in haar groep 1-2A bekend dat zij in verwachting is van haar tweede kindje. Ook zij werkt tot aan de zomervakantie en zal dan met verlof gaan. Zij zal aanvang september bevallen.

Net voor de schoolsluiting maakten juf Samantha (groep 4-5) en juf Claire (groep 5) bekend dat zij per 1 mei aanstaande een nieuwe baan op een andere school hebben aanvaard. Inmiddels hebben de kinderen met beide leerkrachten in een videogesprek met hun juf hierover kunnen praten. Een overstap in deze tijd is al raar, laat staan dat het nu niet mogelijk is elkaar nog een keer te zien vanwege de sluiting. Uiteraard willen Samantha en Claire nog een keer terugkomen op het moment dat de school weer open is. Hierover zullen we dan natuurlijk communiceren. Mocht u een kaartje, tekening of afscheidsgroet hebben op dit moment, dan kunt u deze achterlaten in de brievenbus op school. We zorgen er dan voor dat deze bij Samantha of Claire terecht komen.

Als de school weer open gaat voor de zomervakantie, dan zal meester Chris in groep 4-5 de hele week werkzaam zijn. In groep 5 zal juf Petra op maandag de groep draaien, naast juf Eva die er dan van dinsdag tot en met vrijdag is.

Van de Medezeggenschapsraad

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Vanwege het coronavirus is het voor iedereen een rare situatie. Ook voor de leden van de MR. Zo hebben we afgelopen dinsdag een MR vergadering gehad. Niet zoals gebruikelijk op school, want ook wij moeten 1,5 meter afstand houden, maar via het programma Microsoft Teams.

Voor ons allen was dit even wennen, want het duurde even voordat iedereen in het programma was. Toen iedereen binnen was hebben we een goede vergadering gehad en zelfs een stuk effectiever dan normaal.

De vergadering inhoudelijk was niet veel anders dan normaal. Wel hebben we het natuurlijk gehad over het coronavirus en wat voor aanpassingen dit nu voor de school en de leraren vraagt. De directie heeft ons bijgepraat over de manier waarop de school het onderwijs en communicatie aan wil passen op de korte en lange termijn. De MR heeft de directie daarop geadviseerd omtrent het maken van huiswerk en thuisopdrachten.

In april staat er weer een MR vergadering gepland, hopelijk kunnen we dan weer gewoon op school vergaderen en is de ellende van het coronavirus over. In die tussentijd blijft de MR wel bereikbaar via mr@obswaterland.nl

Vriendelijk groet,

namens de MR,