De voorjaarsvakantie is van start gegaan. Na een intensieve en aparte periode, waarin corona en quarantaine elkaar zeker in januari afwisselden; is het fijn om deze week langzaam weer terug naar normaal te gaan!

Het is heel fijn om weer ouders in de school te kunnen ontvangen en gesprekken deze week in de klas te kunnen voeren. We hebben u gemist in de school, dat is zeker!

Een korte vooruitblik is op zijn plaats op dit moment. Op maandag 7 maart zal ons nieuwe project geopend worden: De ruimte! Brengt u uw kind die dag naar school? Bij de hoofdingang op Eendenplein 1 verwachten we vanaf 8.15 uur een spannend schouwspel; we vinden het leuk als u even een kijkje neemt met uw kind.

Tijdens dit project zullen we in de verschillende groepen actief op onderzoek uitgaan naar alles wat met de ruimte te maken heeft.
Het belooft een heel leuk en leerzaam project te worden.
Een van de onderdelen hiervan is een bezoek van de bovenbouwgroepen aan de Space Expo op 31 maart.
We vinden het leuk om tijdens het thema gastsprekers te verwelkomen.
Bent u, of kent u iemand, die meer kan vertellen over de ruimte; wilt u dit dan aangeven bij de leerkracht van uw kind? Wilt u ook aangeven of u het leuk vindt om dit in meerdere groepen te doen?
Voor het beheer onze mediatheek zijn we op zoek naar een aantal enthousiaste ouders. Een keer per twee of drie weken vragen we u dan in de mediatheek aanwezig te zijn; om zo de boeken collectie op orde te houden en het uitlenen van boeken aan de klassen mogelijk te maken! Voor meer informatie kunt u mailen met Mirjam Vieveen via mirjam@obswaterland.nl
Na de vakantie krijgt u van ons informatie over de schoolfotograaf die op 16 en 17 maart op school is. 16 maart is tevens de landelijke Daltondag. We laten u graag een kijkje nemen in ons onderwijs gedurende die week.
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart zal het speellokaal van Eendenplein 1 fungeren als stemlocatie. U kunt dus na het brengen van uw kind gelijk uw stem uitbrengen!
Ik hoop dat de kinderen (en u ook) zullen genieten van de komende week. Het is goed om even gas terug te nemen na deze periode.
Graag tot 7 maart as.
Met vriendelijke groet, mede namens het team,
Maurice Schaepkens
Directeur Daltonbasisschool Waterland