In deze nieuwe editie van het Waterland Journaal blikken we vooruit op de komende weken. We zijn blij met de reacties die we hebben gekregen op de activiteiten rondom de Daltondag van 16 maart jl. Het was fijn om u weer in onze school te ontvangen!

Hartelijke groet,

Maurice Schaepkens & Wendy Sark

Directie Daltonbasisschool Waterland

Tevredenheidspeiling

We zijn trots op de waardering die u ons heeft gegeven in de ouder tevredenheidspeiling. Hieronder ziet u de eerste weergave van de resultaten. We zullen in dit schooljaar nog een inloop met koffie organiseren om met u in gesprek te gaan hierover.

Gezond eten op school

Op Waterland willen we gezond eten bij de kinderen graag stimuleren. In het verleden hebben we daarom al eerder projecten gehad waarbij de kinderen onder schooltijd gedurende een periode fruit kregen aangeboden.
We zien dat bij zowel de 10- uurtjes als tijdens de middagpauze veel kinderen een gezonde en goed gevulde trommel meenemen; dat is fijn!
De afgelopen weken zijn we met Albert Heijn Leidschenveen in gesprek geweest. We hebben bekeken hoe we het in de toekomst voor iedereen zo makkelijk mogelijk kunnen maken om vers fruit (of groente) voor de kinderen beschikbaar te hebben. Volgende week vrijdag starten we dan ook met een pilot waarbij we een AH-to-go bij onze school zullen openen.
Zo heeft u ’s ochtends, wanneer u uw kind naar school brengt, de gelegenheid om nog een vers stuk fruit voor uw kind te kopen voor bij de lunch of het 10- uurtje! De pilot gaat volledig van start vanaf maandag 4 april; u kunt volgende week al een eerste indruk van de winkel-in-de-school op doen!

Aankondiging

Op woensdag 13 april is vanaf 12.30 uur de officiële opening van het schoolplein door Wethouder Bredemeijer. Om 12.30 uur verzamelen alle leerlingen van Waterland en de Walvis zich dan op het schoolplein. Aansluitend is een oud- Hollandse spellenmiddag; georganiseerd door twee leerlingen van De Walvis. Meer informatie hierover krijgt u volgende week.