Hopelijk kijkt u terug op een prettige kerstperiode. Inmiddels is de tweede week van het thuisonderwijs volop bezig. We zien dat alle kinderen goed meedoen met de lessen en opdrachten die er zijn; dat is mooi!

Het nieuws dat de Lockdown periode verlengd wordt, zal voor velen vervelend zijn. Samen maken we natuurlijk het beste ervan! Hopelijk horen we snel of de scholen per 25 januari weer heropend kunnen worden!

U heeft inmiddels een nieuwe link ontvangen om noodopvang voor uw kind aan te vragen. We zien een stijging van het aantal aanmeldingen in deze weken. Vanuit ons bestuur De Haagse Scholen kunt u hieronder een informatiebrief downloaden. Onderstaand stuk is uit deze brief:

Noodopvang is geen onderwijs. Het zorgt ervoor dat ouders die een cruciaal beroep hebben, kunnen
werken of dat leerlingen in een kwetsbare positie extra worden ondersteund. De leerkrachten
verzorgen onderwijs op afstand en de noodopvang wordt daarom soms door een andere leerkracht
dan de leerkracht van uw kind verzorgd of door iemand die toezicht houdt.

brief ouders_noodopvang jan21

Juf Evelien is in groep 1-2C inmiddels gestart met het geven van online lessen. Wanneer de scholen weer openen, zal zij starten met een opbouw in uren. Meer informatie daarover volgt nog.

Vanaf 17 januari zal Kyra van den Bogaerde aan de slag gaan in groep 7. Chris zal in eerste instantie de online-lessen nog verzorgen, op 14 en 15 januari. Hij zal daarna ondersteuning bieden in de groepen 5-8. Wanneer de scholen weer openen zal Pepita Buhre de lessen op woensdagen verzorgen.

Vanaf 18 januari zullen Petra Mosselman (groep 5) en Merve Ozkan (groep 7-8) alleen nog werkzaam zijn op donderdagen en vrijdagen. Hun LIO-stage zit er dan op. Vanaf deze datum richten zij zich op de volledige afronding van hun opleiding. Uiteraard zijn Ewoud van Geffen (groep 5) en Karen Gunst (groep 7-8) er dan van maandag tot en met woensdag.

Per 1 februari zal Natasja Cenin weer starten in groep 1-2A, naast Daphne Wolters. Angela Smeulders zal vanaf die datum op maandagen en dinsdagen aanwezig zijn voor ondersteunende werkzaamheden in de groepen 1 tot en met 4.

Mijn School Info (MSI) stopt

Vanaf 1 februari as. schakelen wij over op Social Schools om met u te communiceren. MSI heeft laten weten te gaan stoppen met deze dienstverlening. U ontvangt later deze week uitgebreide informatie over wat er nodig is om de omschakeling naar Social Schools zo soepel mogelijk te laten verlopen.